Pretraga
Close this search box.

Sajam Etno hrane i pića

Bila nam je čast da se ove godine, po prvi put, pojavimo na Sajmu Etno Hrane i Pića. Sajam je idealna prilika za upoznavanje sa drugim proizvođačima, kao i prilika da svoj prozivod predstavimo našoj prestonici, i njenim posetiocima. Iznenadio nas je broj posetilaca iz inostranstva, i koliko njih zapravo kao sinonim za rakiju koriste “Šljivovica”.
 

Pored brojnih posetilaca, imali smo čast da razgovaramo sa novinarima, predstavnicima raznih udruženja kao i preduzetnika usko povezanih sa našom industrijom. Dobili smo mnogo komplimenata za našu rakiju. Mnogi su tvrdili da je najbolja šljivovica ovogodišnjeg sajma, ali skoro niko nije prošao da nije pohvalio naše novo pakovanje.

NEŠTO O SAJMU

Sajam Etno hrane i pića je regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način. Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.

Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude. Radi se o proizvodima sa zaštićenim geografskim poreklom ili onima čija se zaštita preporučuje.

GOLIJSKA SUZA

Trnava 61
Raška, Srbija
© 2023 Vuk Multimedia, LLC, All Rights Reserved